سرخکن «فیلیپس» سری ویوا مدل «HD9220» محصولی زیبا و کارآمد است. این سرخکن برخلاف بسیاری از رقبایش، دارای ساختاری متفاوت است و در آن از بالا باز نمیشود؛ بلکه موادغذایی در سبد مخصوص قرار گرفته و بهصورت کشویی در قسمت پایینی دستگاه وارد میشوند. جابهجایی این سبد توسط یک دستهی ارگونومیک انجام میشود که علاوهبر راحتی و خوشدستی محکم است. به خاطر عایقبندی مناسب داخل دستگاه، در تمام مدت عملکرد دستگاه، بدنهی این سرخ کن فیلیپس خنک است. HD9220 به روغن اندکی نیاز دارد تا مقدار زیادی غذای سرخشده آماده کند. این سرخکن درواقع یک AirFryer است که در این سیستم نیاز به روغن به حداقل میرسد؛ درنتیجه غذای سالمتری تهیه میشود. در مدل HD9220 علاوهبر امکان تنظیم دما، قابلیت تنظیم زمان هم لحاظ شده است. طراحی مکعبی این مدل با زوایای گردشده با رنگ مشکی براق آن تکمیل شده است تا یکی از زیباترینهای فیلیپس در آشپزخانه عرضاندام کند.
همهی ما عاشق غذاخوردنیم و غذاهای فستفودی از خوشمزهترین تفریحات ما هستند. کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که بتواند پیشنهاد چندتکه مرغ سوخاری همراه با مقداری چیپس سیبزمینی را رد کند. غذاهای سرخکرده ذاتا خوشمزهاند؛ گویا از همنشینی مادهی خام با روغن داغ، طعمی بهشتی در آنها تزریق میشود. برای خوردن یک وعدهی غذای اینچنینی یا میتوانید شال و کلاه کنید، به یک رستوران یا فستفود بروید و دلی از عزا دربیاورید یا اینکه یک سرخکن خانگی تهیه کنید و به این طرز فکر مادرانه که میگوید هر غذایی از نوع خانگیاش خوشمزهتر است، وفادار بمانید. مدتهاست که سرخکنها تولید شدهاند و در تمام این مدت از طرز کار سادهی قرارگرفتن حجم زیادی از روغن در مجاورت یک المنت استفاده کردهاند. تمام کسانی که این نوع سرخکنها را در خانه دارند، به یک دلیل ساده، بهندرت و شاید سالی یکبار از این دستگاه استفاده میکنند. دلیل هم این است که باید حجم زیادی از روغن را در هر وعده مورد استفاده قرار داد و روغن حرارتدیده را هم باید دور ریخت. سرخکنهای سنتی به این دلیل اصلا توجیه اقتصادی ندارند و غذای آنچنان سالمی هم تحویل نمیدهند. موادغذایی پختهشده در سرخکن سنتی، مقدار زیادی روغن به خود جذب میکنند و بهراحتی میتوانند به افزایش کلسترول بد خون منجر شوند؛ ولی اگر بخواهیم همان غذاها را با تخفیف ۸۰ تا ۹۰ درصدی در مضربودن وارد بدنمان کنیم، تکلیف چیست؟ خیلی ساده باید برویم و یک سرخکن کمروغن بخریم! فیلیپس (Philips) سری جدیدی از سرخکنها را با نام Viva معرفی کرده است که میتوانند با مقدار کمی از روغن، کیفیتی مشابه سرخکنهای قدیمی و پرروغن ارائه دهند. فیلیپس میگوید این سرخکن تا ۸۰درصد در مصرف روغن صرفهجویی میکند.
کیفیت ساخت و طراحی
بیایید ابتدا دربارهی این صحبت کنیم که نام این دستگاه چیست؟ نام انگلیسی دستگاه AirFryer است که در فارسی میتوان آن را با «سرخکنی که با هوا کار میکند» معادل کرد. در بازار از این دستگاه با نام «هواپز» هم یاد میکنند که ترجمهی دقیقی نیست؛ چراکه در این دستگاهها به روغن – هرچند اندک – نیاز داریم و فعلی که انجام میشود سرخکردن است. ازاینرو بهتر است از عنوان سرخکن کمروغن استفاده کنیم. میتوانیم صفت کمروغن را هم موقتا حذف کنیم و یکباره بگوییم سرخکن تا خیالمان را راحت کرده باشیم.
سرخکن HD9220 در شمایل یک کپسول بزرگ بوده که وزن زیادی دارد و از پلاستیک باکیفیتی ساخته شده است. حجم محفظهی سرخکن ۲٫۲ لیتر است و میتوان تا ۸۰۰ گرم مادهی غذایی را در هر وعده سرخ کرد. محفظهی سرخکن شامل یک سینی با تفلون نچسب است که تحت هیچ شرایطی غذا به آن نمیچسبد. سینی به صورت کشویی در قسمت پایینی دستگاه جا میخورد و به کمک یک دستگیرهی عایق حرارت در جای خود محکم میشود. سینی سرخکن در قسمت داخلی، به یک توری فلزی مجهز شده تا روغن مادهی غذایی از آن رد شود و درون سینی بچکد؛ در نتیجه غذای سالمتری حاصل میشود. این توری با فشردن یک دکمه از سینی اصلی جدا میشود. اما طراحی دستگاه طوری است که دستگیره سینی سرخکن مستقیما به این توری فلزی وصل شده و فشردن دکمهی Release باعث میشود سینی زیری آزاد شود.
قسمت بالایی دستگاه شامل یک کلید چرخشی است که وظیفهی تنظیم دما را بر عهده دارد. دمای سرخکن HD9220 از 80 تا 200 درجه قابلتنظیم است. علاوه بر کلید تنظیم دما، یک کلید کنترلی چرخان دیگر هم در اختیار دارید که تایمر دستگاه است. تایمر چرخشی کاملا به سبک کلاسیک است و حس خوب دستگاههای قدیمی را به یاد میآورد. برای روشنکردن سرخکن کافی است پس از تعیین دما، تایمر را بچرخانید و روی یک زمان مشخص قرار دهید تا همهچیز شروع شود. پس از به پایان رسیدن زمان تایمر، دستگاه به صورت خودکار خاموش میشود و یک صدای دینگ برای مطلعکردن شما از پایان پروسهی سرخشدن به صدا درمیآید.